top of page
Search

SPINNING INTERVALL 60 MINEtt fartfyllt och lite tuffare cykelpass där du kan utmana dina gränser för vad du tror du klarar av.

I klassen Spinning Intervall jobbar du på bodybike med steglöst motstånd i olika intervaller.

Klassen passar både de som är träningsvana och lite mindre träningsvana. Det går snabbt att träna upp både cykelteknik och kondition. Du reglerar själv motstånd och cyklar aldrig i vägen för någon!

På spinningcykeln tränar du framförallt kondition, uthållighet och mjölksyratålighet. Till viss del även styrka i ben och säte.

Spinning är ett skonsamt, förbrännande och roligt alternativ till löpning att träna kondition eftersom det inte blir några stötar för fot-knä-och höftleder.

1. Ha med dig handduk och vattenflaska-det blir garanterat svettigt! Svett som rinner i ögonen och en strupe som känns torr som en ökenvandring tar bort glädjen även för den mest motiverade!

2. Kom 15 minuter innan passet så hinner du ta din favoritcykel, fixa inställningarna på cykeln och smyga igång passet lite samtidigt som du småpratar med instruktören eller andra deltagare som också kommit lite i förväg..mycket trevligare start på passet än att rusa in 2 minuter efter passets start. Är du osäker på inställningarna på cykeln har du dessutom tid på dig att instruktören visar dig i lugn och ro och kan svara på frågor

3. Pasta eller pizzadag? Ät inte detta en halvtimme innan passet, då kommer du må illa..Ät helst en tyngre måltid 2-3 timmar innan passets start eller spara det till efteråt. Motsatsen att komma på helt tom mage är inte heller optimalt..ät nåt mindre mellanmål innan passet, tex 1 banan och en proteinshake, 1 ägg och en riskaka..något som ger dig energi utan att det ligger som en klump i magen. Fyll sedan på med en riktig måltid efter passet.

4. Om du tycker spinning är kul, satsa på en cykelsko med clips..det avlastar foten bra. Ha annars en så hård sko som möjligt då det är mycket senor och ben i foten som gör att fötterna kan kännas domnade om skon är för ”vobblig”

5. Framförallt-ha kul!! Är det inte superkul första passen ge det chans 3-5 gånger till och fatta sedan ditt beslut! Orkar du inte fullt ut första passen så kommer du märka om du fortsätter det efter varje gång går lättare och lättare.


231 views0 comments

Comentários


bottom of page